ED Söderköpings Stadslopp sätter kommunen i rörelse

“En självklarhet för kommunen att gå in och stötta, när vi får ett sådant här bra idrottsevenemang till vår kommun”, säger Marie Landh, verksamhetsansvarig idrott & fritid.

Marie Landh, verksamhetsansvarig idrott & fritid samt Gert Wahlbeck, fritidsassistent, ser fram emot ED Söderköpings Stadslopp.

Söderköpings kommun är huvudsponsor till ED Söderköpings Stadslopp som har premiär 19 juni 2019. Distansen är fem lättlöpta kilometrar. Det blir också ett barnlopp, som är helt gratis för alla barn att vara med i tack vare Ramunderstaden.

– Ett riktigt bra event för folkhälsan. Riktigt bra med en distans som alla kan vara med på, oavsett om man springer, joggar eller går. Att det blir fokus på motion, kryddat med en del elitlöpare känns också bra, anser Marie Landh och fortsätter:

– Samma vecka som ED Söderköpings Stadslopp arrangeras har kommunen Sportiscampen. Det blir ett utmärkt avslut för de barn som är med där, att delta i Stadsloppet om de vill. Den veckan har vi ett tema med ett “Söderköping i rörelse”, vilket gör att Stadsloppet passar perfekt just den veckan.

Står du själv på startlinjen den 19 juni?

– Det är tanken. Jag ser redan fram emot loppet. Hoppas så många av våra kommuninvånare som möjligt tar chansen att vara med, säger Marie Landh.

Lämna en kommentar