Modine går all in på ED Söderköpings Stadslopp

Söderköpings största privata arbetsgivare Modine satsar hårt på ED Söderköpings Stadslopp.

Några av Modines hoppfulla löpare som alla satsar mot ED Söderköpings Stadslopp den 19 juni. Från vänster: Peter Holmberg, Fredrik Holmquist, Moa Barkhagen, Ina Dingsten, Falah Mahmoud, Anders Sundén, Nathalie Kenninger.

– Det känns riktigt positivt att vi som företag satsar på stadsloppet. Vi är ett gäng som träffas varje onsdag och tränar tillsammans på lunchen. Oftast handlar det om löpning. Det skapar samhörighet och trivsel och förhoppningsvis kan vi inspirera några fler, säger HR-chef Moa Barkhagen.

ED Söderköpings Stadslopp 19 juni blir ett naturligt mål för många av de anställda på Modine.

– Vi är nästan 200 anställda och det vore roligt om vi kunde bli 50 personer från företaget. Det som är bra är att man kan gå den vackra bansträckningen tillsammans om man vill. Vi utmanar alla företag att delta i ED Söderköpings Stadslopp, berättar Pernilla Johnson, HR-generalist och den som samordnar deltagandet internt.

Vad är det då Modine tillverkar i Söderköping?

– Vi tillverkar kylare och värmeväxlare till ventilation i vår produktion. Eftersom vi är nästan 200 anställda har vi de flesta funktioner och roller lokalt här i Söderköping; logistik, inköp, kvalitet och finans är några exempel. Modine Söderköping ingår i en global koncern med drygt 10 000 anställda, säger Anders Sundén, chef för Produktionsteknik.

Det börjar bli dags för dagens lunchpass och “springet” i benen märks i gruppen.

– Nu gäller det att komma i form, säger någon med glimten i ögat innan de kutar iväg med tankarna på den 19 juni.

Mer om Modine:

Modine Söderköping AB utvecklar och tillverkar värmeväxlare för inomhusventilation samt för indirekt kylning av industriella applikationer såsom krafttransformatorer, generatorer, stora elektriska motorer och stationära dieselmotorer. Vi är idag ca 200 medarbetare och vår erksamhet präglas av ett stort tekniskt kunnande och kvalitetsmedvetande.Vi värdesätter en stark värdegrund som präglas av åtagande, tillit, samarbete och säkerhet för våra anställda. Vi sätter en är i vårt arbete ständiga förbättringar och utveckling. Sedan 2016 ingår vi i Modine Manufacturing Company -koncernen och tillhör divisionen Commercial and Industrial Solutions EMEA. www.modine.com

Lämna en kommentar