Mohammadreza och Sara snabbast i ED Söderköpings Stadslopp

Mohammadreza Abootorabi, Keep Up Running Club, hade siktet inställt på banrekordet i ED Söderköpings Stadslopps femkilometerslopp. Efter en imponerande insats lyder nu banrekordet 14.24.

Mohammadreza Abootorabi i ensamt majestät på Söderköpings gator.  Foto: Peter Holgersson

– Banan är platt, men det är en del kurvor och det var mer grusunderlag än vad jag förväntat mig. Men ett riktigt kul lopp med mycket publik utmed banan, berättade den nyblivne svenske medborgaren som så sent som i torsdags förra veckan vann SM-silver på tio kilometer landsväg med tiden 29.01.

Mohammadreza Abootorabi intervjuad av Jessica Falkman efter loppet. Foto: Tony Oldenburg

Hinderesset Vidar Johansson, Sävedalens AIK, vann ED Söderköpings Stadslopp 2021 med tiden 14.34, som då var banrekord. Nu blev det alltså tio sekunder snabbare.

– Jag körde hårt på rakorna och tog det lite lugnare i kurvorna. Nu ska jag försöka kvalificera mig för friidrotts-EM på 5 000 meter. Sverige har gjort så mycket för mig, sedan jag kom hit ifrån Iran för snart sex år sedan, nu vill jag ge tillbaka, sa en glad och nöjd Mohamadreza i solskenet i start- och målområdet i Brunnsparken.

Slutliga tvåan Fredrik Johansson (till höger) tillsammans med trean Victor Smångs. Foto: Peter Holgersson

För på tisdagskvällen hade äntligen arrangören, Söderköpings OK, tur med vädret. Efter två år med ösregn blev det nu istället högsommarvärme och en fantastisk kväll för motion, löpning och samvaro.

Tvåa i herrklassen slutade Fredrik Johansson, IK Akele, med 14.54. Fredrik hängde ihop med Victor Smångs, Spårvägens FK, under stora delar av loppet. Victor slutade trea med 14.57.

Sara Christiansson försvarade sin seger från 2021 i ED Söderköpings Stadslopp. Foto: Peter Holgersson

Landslagslöparen Sara Christiansson, Sävedalens AIK, vann ED Söderköpings Stadslopp 2021 med 16.04, som då var banrekord.

Nu vann hon en säker seger igen. Tiden blev 16.49.

– Jag gillar verkligen det här loppet. Men formen är inte riktigt lika bra som förra året när loppet avgjordes i augusti, sammanfattade hon.

Johanna Eriksson slutade på andraplats i ED Söderköpings Stadslopp. Foto: Peter Holgersson

Johanna Eriksson, Motala AIF, kom på andraplats med 17.34. Trea slutade Frida Michold, IK Akele, med 18.27.

Drygt 900 deltagare var med ED Söderköpings Stadslopp och Ramunderstaden Lilla Brunnsparksloppet 2022.

Lämna en kommentar